٭ Orion Virtual Air Lines ٭ Alapítva 1968 ٭

Légitársaságunk

1981. December 7.
Az oldalt a következő címen találhatod: http://gallery.kerozingozos.hu/company/

Az Orion Virtual Air Lines (Orion VA) a régebbi repülőgépek és a valósághű szimuláció kedvelői számára jött létre. Célunk egy olyan közösség alapjainak lefektetése volt, amely keretein belül minden pilótánk átélheti a régebbi korok kalandos életét, izgalmakban gazdag repüléseit.

Légitársaságunk fiktív alapokon nyugszik: természetesen a korabeli időszakban Magyarországon nem volt más cég a MALÉV-on kívül, és persze nyugati gépparkról sem beszélhettünk akkoriban. A szimuláció és az online repülés azonban lehetőséget ad rá, hogy újból átéljük a '60-as, '70-es évek hangulatát, és úgy alakítsuk a virtuális történelmet, ahogy épp nekünk tetszik.

Gépparkunk meglehetősen kötött; elsősorban a hajdani BOAC flottájára épül, de persze van jónéhány egyéb gépünk is. Rendelkezünk pici egymotoros, de akár négyhajtóműves sugárhajtású repülőgéppel is. Fontos azonban, hogy mindegyikből csupán néhány, illetve némelyikből csak 1-1 db áll rendelkezésre.

Az eddigiekből kitűnik, Társaságunk egyfajta időgépként funkcionál - az aktuális dátum a mindenkori időpont mínusz 40 év. Tehát pl. 2008. december 12. a Társaság időszámítása szerint 1968. december 12. Ennek megfelelően kell a gépparkot kezelni, e szerint kell a repüléseket lebonyolítani. Természetesen repüléskor a Flight Simulator belső naptárát nem kell visszaállítani, azt mindig az aktuális dátumra kell állítani, kivéve a speciális eseteket, ahol erre külön kitérünk.


kerozingozos.hu